quiche lorraine
Eredeti

Quiche Lorraine

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

A francia konyha nagyszerűsége az egytálételekben rejlik. Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Az eredeti Quiche Lorraine hagymából, szalonnából, tojásból és krémsajtból/tejfölből készült kiadós étel.

  • kb. 45 perc
  • 190 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 4 tojás
  • 150 g krémsajt
  • kevés petrezselyem felaprítva
  • 1 késhegynyi szerecsendió őrölve
  • 1 késhegynyi cayenne-i bors őrölve
  • 250 g angolszalonna finom csíkokra várva
  • 1 hagyma karikákra vágva
  • só és bors őrölve
  • vaj a forma kenéséhez
Quiche Lorraine

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást, a krémsajtot és a petrezselymet keverjük össze, majd szerecsendióval, cayenne-i borssal és sóval ízesítsük.

  3. Lépés 3

    A tortaformát olvasztott vajjal kenjük ki, majd béleljük ki az omlós quichetésztával. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztára hagymás és szalonnát teszünk, majd ráöntjük a tojáskeveréket. Ha szeretnénk, hogy az ízek jobban összeérjenek, a szalonnát a hagymával forró vajon futtassuk meg, mielőtt a tésztára tesszük.

  5. Lépés 5

    A quiche-t előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Quiche sütéséhez a hullámos peremű tortaforma ideális. Természetesen ha ilyen nincs, süthetjük más tűzálló tálban is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!