Spenótos torta
0 Bewertungen

- 50 - 60 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g spenót megmosva, blansírozva
- 1 fej hagyma
- 250 g túró
- 50 ml tej
- 3 tojás
- kb. 4 db koktélparadicsom félbevágva
- Só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót a tejjel és a tojásokkal keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát helyezzük zsiradékkal kikent sütőformába, majd halmozzuk rá a túrós masszát és a spenótot.
-
Lépés 4
A félbevágott paradicsomokat helyezzük a töltelékre úgy, hogy a vágott fele legyen lefelé. Előmelegített sütőben kb. 50 - 60 perc alatt süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Tipp
A torta akkor kész, amikor a túrós massza már nem folyik. Ezt tűprópával ellenőrizhetjük.