Leveles tészta kiflik paszternákkal

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: 8 kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 250 g paszternák (kb. 4 db) meghámozva és lereszelve
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 ek. mazsola durvára vágva
  • 1 tk. pikáns currypor
  • 150 g krémsajt
  • 3 ek. Vaj a sütéshez és kenéshez
  • 1 ek. fekete szezám a szóráshoz
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vaj felén hirtelen megpirítjuk a paszternákot, hagymát és mazsolát. Megfűszerezzük a curry-vel, sóval és borssal, hozzáadunk 2 ek. vizet és egy rácsra téve hűlni hagyjuk. Ha kihűlt hozzákeverjük a krémsajtot.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe tesszük. A tésztát széltében négy egyforma téglalapra vágjuk, amiket átlósan átvágunk úgy, hogy 8 db háromszöget kapjunk.

  4. Lépés 4

    A háromszögek szélesebbik végére 2 ek. masszát tesszünk, majd ettől a végétől kezdve kifli formában feltekerjük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük és megszórjuk fekete szezámmal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Mazsola helyett egy teáskanál mézet is adhatunk a masszához.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!