Vendégváró kosárkák
0 Bewertungen
        		
                - 15 perc
 - 200 °C
 - 180 °C
 - kb. 30 - 35 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
 - 20 dkg tehéntúró
 - 10 dkg feta sajt
 - 1 kis fej lila hagyma aprítva
 - 1 gerezd fokhagyma aprítva
 - 10 dkg füstölt főtt tarja kockára vágva
 - só fehérbors
 - 1 tojás
 - 2 ek tejföl
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A túrót keverjüj ki a tojás sárgájával, adjuk hozzá a feta sajtot, a felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát, a felkockázott tarját, majd ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a kosárka formákat béleljük ki tésztával, töltsük meg a túrós krémmel, majd tojás fehérjével kenjük meg.
 - 
            Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.
 
                Tipp
            
            A lilahagyma helyett apróravágott snidlinget vagy medvehagymát is használhatunk.
A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!