Tésztacsiga nyársak tök­krémlevessel

Tésztacsiga nyársak tök-krémlevessel

  • kb. 10 - 12 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 50 g friss sajt
  • 100 g sajt reszelve
  • 100 g sonka
  • 1 tojás a kenéshez
  • Pisztácia aprítva
  • 1 tk pirospaprika
  • 500 g tök (pl. hokkaido) hámozva, durvára szeletelve
  • 1 fej hagyma megtisztítva, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 ek Olaj
  • 200 ml tejszín
  • 1 db narancs héja reszelve
  • 1 db narancs leve
  • 800 ml víz vagy húsleves
  • Szerecsendió, só ízlés szerint
  • 1 csipet kardamom

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát olajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a tököt, rövid ideig pároljuk, öntsük fel a húslevessel (vagy vízzel) és főzzük puhára. Adjuk hozzá a tejszínt, főzzük fel, és botmixerrel pürésítsük.

  3. Lépés 3

    A narancs levével, reszelt héjával, kevés őrölt szerecsendióval. sóval és kardamommal ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, friss sajttal kenjük meg, reszelt sajttal szórjuk meg és halmozzuk rá a sonkát is. Ízlés szerint szórjuk meg pirospaprikával, ill. kevés sóval is fűszerezhetjük.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát hosszanti irányban tekerjük fel szorosan és vágjuk kb. 2 - 3 cm széles szeletekre, és vékony fanyárssal szúrjuk át. A tekercseket tojással kenjük meg és szórjunk rá aprított pisztáciát.

  6. Lépés 6

    A nyársakat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranybarnára. Azért, hogy a fanyársak ne barnuljanak meg, egyszerűen takarjuk be alufóliával.

Tipp

Tálalás előtt cseppentsünk a levesbe néhány csepp tökmagolajat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!