allesverwerten_neu

Minden hűtőben található maradék, egyes fel nem használt összetevők, egy felbontott csomagolás, vagy egyszerűen túl sokat vásároltunk. Eldobni kár lenne, magában felhasználni kevés, egy fél hagyma, egy elfelejtett sonkaszelet, vagy egy tojás.

Több recept,kevesebb maradék.

Itt a legjobb recepteket találja a maradékok felhasználásához: egyszerűen egy Tante Fanny friss tésztával társítani és ínyenc ételeket alkotni. Hagyja magát ezektől a receptektől inspirálni, varázsoljon kevés összetevőkből  nagyszerű ételeket, így felhasználja a maradékokat is. A mottónk szerint: „Főzés okosan

vorraete

Egy teli kamra jó dolog. A tartalékok nagy előnye: jól tárolt alapanyagok sokáig megmaradnak. De valóban hasznosak? Itt talál egy felsorolást, amelyek különösen praktikusak, mert sokoldalúan felhasználhatók és jól variálhatók:

Links Rechts

És természetesen a Tante Fanny friss tészták sem hiányozhatnak. Egy friss tészta optimális a maradékok felhasználásához. Már a kevés összetevők lehetővé teszik a sokféle étel készítését. Nagy ráfordítás nélkül, nagyszerű lehetőségek és zamatos ízek minden alkalomra.

 

okos ötlet

Akkor is vágyakozik egy házi készítésű pizzára ha nincs otthon paradicsompüré? Most elmondjuk, melyik összetevők cserélhetők egy másikra anélkül,  hogy az íz világa az ételnek megváltozna:

TOJÁS: Liszt-keverék: liszt- tej-sütőpor, (2 EK liszt +2 EK víz+1/2 TK sütőpor=1 tojás). Vagy szójaliszt-víz (1 EK szójaliszt+1 EK víz= 1 tojás). Kenéshez: vaj vagy margarin, tej és víz, cukormáz az édességekhez( 1 EK cukor+2 EK víz, ezt felfőzni.

LEKVÁR VAGY MÉZ: Juhar-, vagy agávészirup, csokoládé-, mogyoró-( pl. Nutella ), kókusz- vagy nugát krém és különböző chutney.

CSOKOLÁDÉMÁZ: Fondant-, puncs- vagy zitrus-máz.

HAB: Növényi alternatívhab szójából, zab-, mandula- vagy rizstej, túró, tejföl és mindenféle frissajt és ricotta.

PARADICSOMSZÓSZ: Zöldségszószok, pld. paprika vagy vízzel megpárolt paradicsompüré.

HAGYMA: Póré, újhagyma, más hagymafajták.

TEJ: Szója-, rizs-, zab-, mandula és kókusztej

sowirdsfein

Ezért rendelje meg ingyen a Főzés okosan” receptfüzetet és válasszon ki 8 olyan receptet és tippet amelyekkel új variációkat tud létrehozni.

Kevés, néha több: a zöldség tegnapról, a maradék sonka vagy a sajtdarabka lehetnek egy étel összetevői, amelyekről azt gondoljuk, hogy egy étkezéshez már nem elegendők. Amikor a maradékokat egy Tante Fanny friss tésztával kiegészítjük, a következő pillanatban már másképp látjuk: kitalálunk új, ízletes variációkat, kevés összetevőből, csodás tésztaspecialitásokat készítünk vendégeink meglepetésére.

3_alles_verwerten