Almás batyu

- kb 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-12 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db alma darabolva
- 1 ev barna cukor
- 1 marék vörösáfonya
- 1 kiskanál sütőrum
- Dió, fahéj őrölve
- 1 tojás kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy evőkanál barna cukrot karamellizáljunk a tűzhelyen, majd öntsük fel egy kis vízzel és adjuk hozzá a sütőrumot. Ebben forgassuk meg a kockákra vágott almákat úgy, hogy félig ellepje őket.
-
Lépés 3
Rövid ideig hagyjuk párolódni, majd tegyünk bele egy marék vörösáfonyát.
-
Lépés 4
Pár perc után vegyünk le a tűzről, és a gyümölcsöket szedjük ki egy tálba.
-
Lépés 5
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel 8 nagyobb vagy 12 kisebb kockát vágjunk.
-
Lépés 6
A kockák közepébe tegyen a párolt, karamellizált gyümölcsökből. Ízlés szerint megszórhatjuk dióval vagy őrölt fahéjjal.
-
Lépés 7
Locsoljuk meg pár csepp rumos karamell lével.
-
Lépés 8
A tésztakockák sarkát kenjük meg tojással, és készítsünk belőle batyukat. Majd a sütésre kész batyukat is kenjük meg tojással.
-
Lépés 9
Középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Alma helyett használhatunk akár körtét is, vörös áfonya helyett pedig sima, fekete áfonyát is!
Köszönjük szépen Kádár Edit kreatív receptjét!