Almás batyu

vörösáfonyával és dióval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-12 batyuhoz:  

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy evőkanál barna cukrot karamellizáljunk a tűzhelyen, majd öntsük fel egy kis vízzel és adjuk hozzá a sütőrumot. Ebben forgassuk meg a kockákra vágott almákat úgy, hogy félig ellepje őket.

  3. Lépés 3

    Rövid ideig hagyjuk párolódni, majd tegyünk bele egy marék vörösáfonyát.

  4. Lépés 4

    Pár perc után vegyünk le a tűzről, és a gyümölcsöket szedjük ki egy tálba.

  5. Lépés 5

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel 8 nagyobb vagy 12 kisebb kockát vágjunk.

  6. Lépés 6

    A kockák közepébe tegyen a párolt, karamellizált gyümölcsökből. Ízlés szerint megszórhatjuk dióval vagy őrölt fahéjjal.

  7. Lépés 7

    Locsoljuk meg pár csepp rumos karamell lével.

  8. Lépés 8

    A tésztakockák sarkát kenjük meg tojással, és készítsünk belőle batyukat. Majd a sütésre kész batyukat is kenjük meg tojással.

  9. Lépés 9

    Középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Alma helyett használhatunk akár körtét is, vörös áfonya helyett pedig sima, fekete áfonyát is!

Köszönjük szépen Kádár Edit kreatív receptjét!

 

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!