![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/DinkelMT_LinzerAugen1.jpg)
Linzerszemek tönkölyös linzertésztából
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- 7 - 9 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 csillaghoz:
- 1 cs Tante Fanny friss tönkölybúzából készült linzertészta 400g
- 2-3 ek lekvár ízlés szerint
- 1 cs vaníliás porcukor
Ezzel készítsd:
![Friss karácsonyi tészták](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/11/TF_karacsonyi_tesztak_Keksteige_hu_224x640px1.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát gyúrjuk át, 4-5 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
-
Lépés 3
Szaggassunk kerek kekszeket, a fele mennyiségnek a közepére szaggassunk csillagokat.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 7-9 perc alatt süssük világosra, és rögtön vegyük le a sütőlapról. A csillaggal szaggatottakat szórjuk meg vaníliás porcukorral.
-
Lépés 5
A kekszeket melegített lekvárral kenjük meg és ragasszuk rá a csillagosakat.
Tipp
Legfinomabb savanykásabb baracklekvárral elkészítve, de készíthetjük akár édesebb eperlekvárral is!