Linzerszemek tönkölyös linzertésztából

  • 7 - 9 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 csillaghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát gyúrjuk át, 4-5 mm vastagságúra nyújtsuk ki.

  3. Lépés 3

    Szaggassunk kerek kekszeket, a fele mennyiségnek a közepére szaggassunk csillagokat.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 7-9 perc alatt süssük világosra, és rögtön vegyük le a sütőlapról. A csillaggal szaggatottakat szórjuk meg vaníliás porcukorral.

  5. Lépés 5

    A kekszeket melegített lekvárral kenjük meg és ragasszuk rá a csillagosakat.

Tipp

Legfinomabb savanykásabb baracklekvárral elkészítve, de készíthetjük akár édesebb eperlekvárral is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!