borzasztó pizza

Borzasztó pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A tökéletes partifalatkát keresed Halloween-ra? Akkor jó helyen jársz! A borzasztó pizzánk elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de a finom krémnek, sonkának, gombának és hagymának köszönhetően isteni ízű. A pók alakú fekete olajbogyók pont kellőképpen hátborzongatóvá teszik a pizzát. Szóval, kezdődhet a halloweeni buli! 🕷️

  • kb. 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 borzasztó pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1 kis lilahagyma karikákra szeletelve
  • 50 g sonka kockára vágva
  • 150 g nagy csiperke félbevágva
  • 50 g fekete olajbogyó kimagozva, félbevágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a krémsajttal, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.

  3. Lépés 3

    A pizzán oszlassuk el a lilahagymát és a kockára vágott sonkát.

  4. Lépés 4

    A gombafelekből vágjunk szellemfejeket. Szívószállal vagy habzsákkal vágjuk ki a két lyukat a szemeknek, egy késsel vágjunk két rést az orrlyukaknak és egy négy rést a gomba szárába a fogaknak. Ezeket is oszlassuk el a pizzán.

  5. Lépés 5

    Az olajbogyók felét vágjuk vékony csíkokra, majd minden fél olajbogyó köré tegyünk pár olajbogyó szeletet a pók lábait imitálva.

  6. Lépés 6

    A borzasztó pizzát a sütő alsó sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A borzasztó pizza még ijesztőbb lesz, ha sütés után meglocsolod egy kevés ketchuppal (=vérrel).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!