
Borzasztó pizza
A tökéletes partifalatkát keresed Halloween-ra? Akkor jó helyen jársz! A borzasztó pizzánk elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de a finom krémnek, sonkának, gombának és hagymának köszönhetően isteni ízű. A pók alakú fekete olajbogyók pont kellőképpen hátborzongatóvá teszik a pizzát. Szóval, kezdődhet a halloweeni buli! 🕷️
- kb. 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 borzasztó pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g créme fraîche (krémsajt)
- 1 kis lilahagyma karikákra szeletelve
- 50 g sonka kockára vágva
- 150 g nagy csiperke félbevágva
- 50 g fekete olajbogyó kimagozva, félbevágva

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a krémsajttal, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A pizzán oszlassuk el a lilahagymát és a kockára vágott sonkát.
-
Lépés 4
A gombafelekből vágjunk szellemfejeket. Szívószállal vagy habzsákkal vágjuk ki a két lyukat a szemeknek, egy késsel vágjunk két rést az orrlyukaknak és egy négy rést a gomba szárába a fogaknak. Ezeket is oszlassuk el a pizzán.
-
Lépés 5
Az olajbogyók felét vágjuk vékony csíkokra, majd minden fél olajbogyó köré tegyünk pár olajbogyó szeletet a pók lábait imitálva.
-
Lépés 6
A borzasztó pizzát a sütő alsó sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A borzasztó pizza még ijesztőbb lesz, ha sütés után meglocsolod egy kevés ketchuppal (=vérrel).