mákos csavart cseresznyével
Vegán

Mákos-cseresznyés csomók

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g mák
  • 100 g porcukor szitálva
  • 130 g nővényi tej (mandula tej, zabtej, stb.)
  • 2 ek növényi tej a kenéshez
  • 1 ek amaretto likőr
  • 1 tk fahéj
  • 20 cseresznye negyedelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mákot, a porcukrot, a növényi tejet, az amaretto-t és a fahéjat összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Az egyik tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, megkenjük a mákos töltelékkel, majd rászórjuk a negyedelt cseresznyéket. A másik tésztát is kigördítjük, és rátesszük az első tésztára. Kicsit összenyomkodjuk a két tésztát, és eltávolítjuk a sütőpapírt a tetejéről.

  4. Lépés 4

    A tésztát körülbelül 2 cm-es csíkokra vágjuk, és összecsavarjuk őket csomó formákká. Tegyük a csomókat a sütőpapírral borított sütőlapra, és kenjük meg őket növényi tejjel.

  5. Lépés 5

    A mákos csavartakat a sütőben középső sínen kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha nincs otthon friss cseresznye, lecsepegtetett meggyet is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!