Vegán kókuszos rolók

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Óvatosan nyissuk ki a kókusztejeket, és a felső, krémes részt kanalazzuk ki egy tálba, majd hűtsük le. A maradék tiszta kókuszvizet egy másik tálba öntsük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki és hosszában vágjuk 2,5 cm széles csíkokra.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat tekerjük roládformára, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük be a kókuszvízzel a roládokat. Minden második tésztára szórjunk kókuszreszeléket is.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A félretett kókusztej krémes részét keverjük meg kézi habverővel. Melegítsünk fel két evőkanál kókuszvizet, keverjük össze növényi zselésítőszerrel és a cukorral, majd óvatosan adjuk a felvert kókusztejhez. A krémet töltsük egy habzsákba, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.

  7. Lépés 7

    Óvatosan szedjük le a tésztát a roládformákról, majd a krémet habzsák segítségével töltsük a kihűlt roládokba.

Tipp

Használjuk a maradék kókuszvizet gyümölcsturmixok készítéséhez vagy gyümölcsök marinálásához.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!