caprese szélforgók

Caprese szélforgók

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Biztosan imádni fogod ezt a mediterrán nassolnivalót, a Caprese szélforgókat! Ezek a finom, friss pizzatésztából, zöld pestóval, paradicsommal és mozzarellával készült falatok gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és nagyszerű snack nyári grillezésekhez, kerti partikhoz vagy egy hétvégi villásreggelihez a családdal és a barátokkal.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12 Caprese csónakhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 tk. durva szemcsés tengeri só
  • 1 üveg zöld pesto
  • 200 g koktélparadicsom félbevágva
  • 125 g mini mozzarellagolyó félbevágva
  • friss bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 12 négyzetre vágjuk. Ezután minden egyes négyzet sarkait vágd be enyhén ferdén, körülbelül kétharmadig. A kis háromszögletű sarkokat hajtsd befelé, mindig ugyanarra az oldalra, és nyomd össze középen, így egy szélforgó formát kapsz.

  3. Lépés 3

    A tésztadarabokat olívaolajjal megkenjük és megszórjuk a sóval.

  4. Lépés 4

    A szélforgókat előmelegített sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután megkenjük pestoval, teszünk mindegyikre paradicsomot és mozzarellát, majd friss bazsalikommal dísziítjük.

Tipp

Sütés előtt is megkenheted pestoval a tésztát és ráteheted a hozzávalókat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!