Ribizli tallérok morzsával

Ribizli tallérok morzsával

  • 25-30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 tallérhoz

Friss vajas kelt tésztából, lédús ribizlivel a tetején, meghintve édes morzsákkal. Igazi élvezet a nyárra: finom falatok piknikezéshez, vagy kitűnő vendégváró.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lisztet, a mandulát, a porcukrot és a vajat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy kis időre.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egységes téglalapra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit csavarjuk fel, hogy tallér alakot kapjunk. Tegyünk egy teáskanálnyi ribizlilekvárt mindegyik tésztára, és azonos arányban oszlassuk el a ribizlit is a tésztákon. Morzsáljuk a korábban összegyúrt lisztes keveréket a tészta tejére.

  5. Lépés 5

    A ribizlis tallérokat a sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Citromlé és porcukor felhasználásával citromos mázat készíthetünk, melyet sütés után csepegtessünk a tésztára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!