Céklás Quiche

Céklás Quiche

  • kb. 40-45 perc
  • 190 °C
  • 170°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 db 12 cm átmérőjű formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet, tojást és krémsajtot keverjük össze, sóval, borssal, szerecsendióval és köménnyel fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    2 sütőformát vajazzunk ki, és béleljünk ki a quiche tésztával.

  4. Lépés 4

    A mandula, póréhagyma, és a juhsajt egy részét halmozzuk a tésztára, tegyük rá a céklaszeleteket, majd öntsük rá a tejes öntetet.

  5. Lépés 5

    A maradék juhsajtot, mandulát és póréhagymát tegyük a torták tetejére.

  6. Lépés 6

    Először kb. 10 percig süssük a sütő alján, majd középső sínen kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre.

Tipp

Használhatunk üveges céklát, amelyet már nem szükséges megfőzni, így gyorsabban elkészíthetjük ételünket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!