Quiche Lorraine leveles tésztából

Quiche Lorraine leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 45 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 24 cm-es sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 ek vaj
  • 250 g angolszalonna finom csíkokra várva
  • 2 kis fej hagyma aprítva
  • 4 tojás
  • 25 g főzőtejszín
  • 125 g tejföl
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi cayenne-i bors
  • Kevés petrezselyem felaprítva
  • vaj a forma kenéséhez
Sok vendéget vársz? Melegen ajánljuk a Quiche Lorraine-t. Ebből a pikáns tortából soha nem elég.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük.

  3. Lépés 3

    A szalonnát a hagymával forró vajon futtassa meg és a petrezselymet adja hozzá.

  4. Lépés 4

    A tojást, tejszínt, tejfölt keverjük össze. A szerecsendióval, cayenne-i borssal és sóval ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A tortaformát olvasztott vajjal kenjük ki, majd béleljük ki a leveles tésztával, és előmelegített sütőben az alsó sínen 180 °C-on kb. 15 percig süssük vakon.

  6. Lépés 6

    A szalonnás-hagymás-petrezselymes keveréket halmozzuk a tésztára, és a tejszínes keveréket öntsük rá.

  7. Lépés 7

    Majd alsó sínen 190 °C-on kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Quiche sütéséhez a hullámos peremű tortaforma ideális. Természetesen ha ilyen nincs, süthetjük más tűzálló tálban is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!