cseresznyés pite

Cseresznyés pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Igazi nyári desszert: a titok nyitja a lágy süteménytészta és a lédús cseresznye. Kelt tésztánkkal a frissítő cseresznyés pite receptje garantáltan sikerül!

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cseresznyelé egy részét simára keverjük a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. A maradék levet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a feloldott keményítőt és cukrot. Rövid ideig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Keverjük bele a cseresznyét, majd hagyjuk kihűlni felhasználásig.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Kenjünk ki egy piteformát (kb. ø 24-26 cm), vagy béleljük ki a sütőpapírral. A tészta szélességéből vágjuk le kb. az 1/3-át.

  4. Lépés 4

    A nagyobb tésztadarabot helyezzük az előkészített formába, a túlnyúló tésztaszélekkel erősítsük meg a peremet. Villával többször szurkáljuk meg a tésztát, majd öntsük rá a meggyes masszát. A megmaradt tésztadarabon gurítsuk végig a tésztarácsozó hengert, vagy vágjuk a megmaradt darabunkat 1 cm széles csíkokra. Helyezzük a tésztát a cseresznye tetejére rács alakban. Ezután vékonyan kenjük meg tojássárgájával.

  5. Lépés 5

    A meggyes pitét a sütő legalsó rácsán kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából és porciózzuk.

Tipp

Szezonon kívül felengedett fagyasztott cseresznyét vagy üvegben eltett, lecsöpögtetett cseresznyét is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!