Diós párnák

Diós párnák

  • kb. 15 perc
  • 165 °C
  • 145 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 párnához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 165 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált diót, kristálycukrot, vaníliáscukrot, tejet, fahéjat és mazsolát keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    A diós tölteléket halmozzuk a négyzetek közepére, majd a tésztát hajtsuk félbe. Felvert tojással kenjük meg, és tegyünk rá egy-egy fél diót. A tészta 3 szélét késsel vagdossuk be.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Tipp

Diós helyett mogyorósat is készíthetünk, próbáljuk ki mindkét fajtát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!