![Diós párnák](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Nuƒspange_web-980x600.jpg)
Diós párnák
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 165 °C
- 145 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 párnához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 250 g dió darálva
- 70 g kristálycukor
- 1/8 l tej
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 cs. vaníliáscukor
- 100 g mazsola
- 1 tojás a kenéshez
- 12 fél dió a díszítéshez
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 165 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált diót, kristálycukrot, vaníliáscukrot, tejet, fahéjat és mazsolát keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
A diós tölteléket halmozzuk a négyzetek közepére, majd a tésztát hajtsuk félbe. Felvert tojással kenjük meg, és tegyünk rá egy-egy fél diót. A tészta 3 szélét késsel vagdossuk be.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp
Diós helyett mogyorósat is készíthetünk, próbáljuk ki mindkét fajtát!