![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/09/Zucchini_Pizza_V1_web-700x800.jpg)
Vegán pizza cukkinivel
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- 5 perc
Hozzávalók Egy tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 200 g vegán sajt vékony szeletekre vágva
- 200 g paradicsomszósz
- 1 cukkini vékony karikákra vágva
- 3 ek. olívaolaj
- szárított bazsalikom morzsolva
- szárított oregánó morzsolva
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
![Friss pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizzateig-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a paradicsom szósszal. A cukkinit és a sajtot felváltva egymásra sorakoztatva fektetjük.
-
Lépés 3
Megszórjuk a bazsalikommal és oregánóval.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Tipp
Cukkini helyett használhatunk szeletelet gombát és megszórhatjuk még vékony csíkokra vágott hagymával is.