Édesburgonyás tortácska friss pizzatésztából

Édesburgonyás tortácska friss pizzatésztából

  • kb. 40-45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy 29 x 20,5 cm-es formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1/2 fej hagyma meghámozva, apró kockára vágva, karamellizálva
  • 500 g édesburgonya meghámozva, elfelezve, vékony szeletekre vágva
  • 150 g feta sajt morzsolva
  • 125 ml főzőtejszín
  • 125 ml tej
  • 2 tk. olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma megtisztítva, préselve
  • 2 - 3 ág friss rozmaring apróra vágva
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • Só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az édesburgonyát a fokhagymával és rozmaringgal összekeverjük. Öntözzük meg az olíva olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük át az egészet, míg minden burgonyaszelet olajos lesz.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába helyezzük. A kilógó tésztarészekkel a széleket megerősítjük.

  4. Lépés 4

    A tejszínt, tejet, tojást, tojássárgáját összekeverjük majd sózzuk, borsozzuk.

  5. Lépés 5

    Az előkésztett édesburgonyát kanalazzuk a tésztára, szórjuk rá a hagymát és a feta sajtot, majd öntsük rá a tejszínes keveréket.

  6. Lépés 6

    A sütő alsó sínén 40-45 perc alatt süssük készre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!