
Édes croissant szeletek
Imádjuk a vajas élesztős leveles tésztát, bármilyen formában is készül. Édes croissant szeleteink tökéletesek villásreggelire, egy kávézásra a csajokkal, vagy édes nassolnivalóként a következő bulira. Egyszerűen vágd a tésztát háromszögekre, kend meg tojással, szórd meg cukorral, és tedd be őket a sütőbe. Miután a szeletek kihűltek, kezdődik az igazi móka… Kend meg édes tejszínnel, és díszítsd gyümölcsökkel ízlés szerint. Ezután csorgasd meg csokoládé vagy karamellöntettel, végül szórd meg pralinéval, mandulapehellyel vagy pisztáciával.
Íme néhány kedvenc kombinációnk:
Mogyorós nugátkrém, banánszeletek, fehér csokoládészósz, praliné
Pisztáciakrém, bogyós gyümölcsök, étcsokoládészósz, mandulapehely
Kókuszos mandulás krém, mangó, pisztácia, Raffaello
- kb. 12-15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6 édes croissant szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 40 g kristálycukor a szóráshoz
- 150 g alapkrém pl. nugátkrém, pisztáciakrém, kókuszos-mandulás krém
- 100 g feltét pl. banán, bogyós gyümölcsök, mangó apró darabokra vágva
- 50 g szósz pl. fehér csokoládészósz, étcsokoládészósz, karamellöntet
- 30 g extra feltét pl. praliné, mandulapehely, pisztácia, Raffaello

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát három egyenlő téglalapra vágjuk, mindegyiket megfelezzük átlósan, így hat háromszöget kapunk.
-
Lépés 3
A tésztaháromszögeket megkenjük tojással és megszórjuk kristálycukorral.
-
Lépés 4
A croissant szeleteket előmelegített sütő középső sínén körülbelül 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A croissant szeleteket megkenjük az alapkrémmel, rárakjuk a feltétet, csorgatunk rá szószt, és ízlés szerint extra feltéttel fejezzük be az ízesítést. Próbáld ki a következő kombinációkat: 1. Mogyorós nugátkrém, banánszeletek, fehér csokoládészósz, praliné 2. Pisztáciakrém, bogyós gyümölcsök, étcsokoládészósz, mandulapehely 3. Kókuszos mandulás krém, mangó, pisztácia, Raffaello
Ízlés szerint díszítsd a croissant szeleteket. A képzeletnek nincs határa!