Szőlővel és müzlivel töltött táskák

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt a vaníliás cukorral kikeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában két részre vágjuk. A tejfölös krémet hosszában a tészta szeletek közepére halmozzuk. Megszórjuk szőlődarabkákkal és a müzlivel.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit kb. 1,5 cm-enként bevagdossuk 4 cm mélyen. A csíkokat felváltva a töltelékre hajtogatjuk. Az így létrejött két hosszú fonatot 3-3 egyforma nagyságú részre vágjuk. Mindegyiket megkenjük tojással és megszórjuk zabpehellyel.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 15- 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Érdemes olyan müzlit választani, amiben van mazsola. Nagyon jól illik a szőlőhöz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!