Paradicsomos quiche rozmaringos morzsával

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába fektetjük (alternatíva: kivajazott formába is tehetjük, ekkor a sütőpapírt levesszük róla). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  3. Lépés 3

    A rozmaringos morzsához a vajat, rozmaringot, fokhagymát, lisztet, sót és borsot az ujjainkkal darabosra gyúrjuk.

  4. Lépés 4

    A fél paradicsomokat a tésztára rendezzük és a rozmaringos morzsával megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Vegán változathoz a vaj helyett használjunk vegán terméket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!