Epres tiramisu torta

limoncelloval

Epres tiramisu torta, ha valami igazán különlegesre vágysz. Az eper-szezon idején egy isteni újdonság, amit limocelloval bolondíthatsz meg.

  • kb. 50 perc
  • 150°C
  • 130°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kivajazzuk a formát (alternatíva: a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük zsírozás nélkül).

  3. Lépés 3

    A vajat egy mixerrel krémesre keverjük. A cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót hozzáadunk és a legmagasabb fokozaton pár percig keverjük. Hozzáadunk egy tojást és ismét keverjük.

  4. Lépés 4

    A lisztet a krémhez adjuk, jól elkeverjük és a tésztára töltjük.

  5. Lépés 5

    A tészta szélét tojással megkenjük és sütő legalsó sínén kb. 50 percig sütjük.

  6. Lépés 6

    A tiramisu tortát hagyjuk kihűlni, majd meglocsoljuk limoncelloval.

  7. Lépés 7

    A mascarponet és a porcukrot elkeverjük és a megkenjük vele a tortát. Szépen rárendezzük az eper szeleteket.

Tipp

A lioncello akár el is hagyható a receptből.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!