
Focaccia csokor

Focaccia csokor – egy különleges csokor! Akár Anyák napjára, Valentin-napra, vagy csak egy kedves gesztusként egy átlagos szürke hétköznapon, garantáltan feldobod vele szeretteid kedvét.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 focaccia-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 1/8 póréhagyma vékony csíkokra vágva
- 1/4 cukkini felszeletve, virág formára vágva
- 1/2 vöröshagyma szeletekre vágva
- 1/2 hegyes erős paprika karikákra vágva
- 3 datolyaparadicsom negyedelve
- 3 szál rozmaring
- kevés olívaolaj a locsoláshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd félbehajtjuk, mint egy könyvet.
-
Lépés 3
A tésztát megkenjük olívaolajjal, majd díszítjük a hozzávalókkal úgy, hogy színes csokrot alkossunk. A hozzávalókat kicsit nyomjuk bele a tésztába.
-
Lépés 4
A focaccia-t előmelegített sütőben a legalsó sínen kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szükség esetén a focacciát a sütési folyamat során alufóliával takarjuk le, mielőtt a hozzávalók túlságosan megbarnulnának.