Vaníliás kifli-crumble

Vaníliás kifli-crumble

almával és áfonyával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egy mesés karácsonyi desszert: vaníliás kifli-crumble almával és áfonyával. Rétegről rétegre elvarázsol. Ha marad egy kis vaníliás kifli az ünnepek végén, akár a maradékból is elkészítheted a szilveszteri mulatságra.

  • 8-10 perc
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tésztát röviden átgyúrjuk, kb. 8 mm átmérőjű csíkokra vágjuk, majd a kívánt hosszúságra felvágjuk és kis kifliket formázunk.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben középső sínen 8-10 perc alatt világosra sütjük.

  4. Lépés 4

    A kicsit kihűlt, de még meleg kifliket forgassuk bele a porcukor-vaníliás cukor keverékbe.

  5. Lépés 5

    Az almát a barna cukorral egy serpenyőben kicsit megpuhítjuk. A serpenyőt levesszük a tűzről, és összekeverjük az almát a fahéjjal. Hagyjuk kihűlni.

  6. Lépés 6

    Egy pohárba morzsoljunk el 3 vaníliás kiflit, majd kenjünk rá egy evőkanál vaníliás krémsajtot vagy mascarpone-t, majd szórjuk rá egy evőkanál almát és egy teáskanál áfonyalekvárt. Ezt egy újabb kanál vaníliás krémsajttal, egy evőkanál almával és újabb 3 morzsolt vaníliás kiflivel befedjük. Díszítésként még egy vaníliás kiflit teszünk a desszert tetejére.

Tipp

Vaníliás kifli tészta helyett használhatjuk a Tante Fanny friss linzertészta 400 g tésztát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!