gesztenyés kalács

Gesztenyés kalács

csokoládészósszal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 75 g vörösáfonyalekvár
  • 75 g fogyasztásra kész gesztenye, durvára vágva
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 50 g pisztácia, apróra vágva
  • 50 g kristálycukor
  • 200 ml tejszín
  • 150 g tejcsokoládés tortabevonó, apróra vágva
  • 1 tk. kakaópor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és kettévágjuk. A tészta egyik felét megkenjük áfonyalekvárral, és egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyét. A tészta másik felét ráhelyezzük, és jól összenyomkodjuk a széleket. A tészta tetejét vékonyan megkenjük tojással és megszórjuk pisztáciával. A tésztát megfordítjuk, és a tészta alsó részét is vékonyan megkenjük tojással és megszórjuk kristálycukorral.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában 10 csíkra vágjuk. A csíkokat megcsavarjuk, és a széleket összeillesztve kis koszorúkat formázunk belőlük.

  4. Lépés 4

    A kalácsokat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Közben a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tortabevonót és a kakaóport, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

  6. Lépés 6

    A koszorúkat csokoládémártással díszítjük.

Tipp

A vegán változatnál a tojást kicserélhetjük vízzel vagy növényi tejjel, és használhatunk vegán csokoládészószt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!