Pikáns rolád leveles tésztából

Pikáns rolád leveles tésztából

  • kb. 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 5-6 roládhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  3. Lépés 3

    A formákat vajjal kenjük meg, a tésztát liszttel hintsük meg.

  4. Lépés 4

    A tésztát fordítsuk meg, és a sütőpapírt húzzuk le róla. Vágjuk fel 20 db, kb. 2 cm széles csíkra.

  5. Lépés 5

    A tésztát lisztezett felével tekerjük fel a rolád formákra, úgy, hogy kicsit fedésben legyen, majd tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    Még melegen húzzuk le a formákról.

  7. Lépés 7

    A lazactartárt töltsük a kihűlt roládokba.

Tipp

Ízlés szerint a roládokat édes töltelékkel is megtöltheti.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!