Grillezett szendvics
Isteni finom grillezett szendvics a kontaktgrillben elkészítve. Tökéletes reggeli, uzsonna vagy ideális harapnivaló a kirándulás vagy a kempingezés során.
- 10-20 perc
- kb. 15 perc
Hozzávalók 2 db szendvicshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g guacamole
- 80 g halloumi szeletelve
- 1 kisebb paradicsom szeletelve
- 1 marék rukkola
- 4 szelet prosciutto
- kevés olaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a hűtőből kivesszük és a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és széltében félbevágjuk.
-
Lépés 2
A két tésztára guacamole szószt kenünk úgy, hogy körbe kb. 5 cm széles csíkot szabadon hagyunk. A tetejére halloumi sajtot, paradicsomot, hagymát, rukkolát és prosciutto sonkát teszünk, és a széleket a töltelékre hajtjuk és jól lenyomkodjuk.
-
Lépés 3
A kontaktgrillt vagy egy grillserpenyőt felmelegítjük, és enyhén megkenjük olajjal mindegyik oldalát. A kontaktgrillben körülbelül 10-12 perc alatt, a serpenyőben közepes lángon körülbelül 8-10 percig (összesen 16-20 perc) süssük a tészta mindkét oldalát.
Vegetáriánus változatnál egyszerűen hagyjuk ki a sonkát, vagy töltsük meg ízlésünk szerint kedvenc hozzávalóinkkal a szendvicset.