Gyümölcsös pozsonyi kifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 10 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a szárított gyümölcsöket vágjuk apróra, és keverjük össze a kekszmorzsával.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és nagyméretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat.

  4. Lépés 4

    A tésztakorongokra halmozzunk a gyümölcsös töltelékből, majd tekerjük fel a tésztát és formázzunk kifliket.

  5. Lépés 5

    A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg először tojás sárgájával, ha ez megszáradt, kenjük át tojásfehérjével is.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb 25 alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

Aszalt gyümölcsökből használjunk cukrozottat, és több félét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!