Gyümölcsös pozsonyi kifli
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 25 perc
- 175 °C
- 155 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 25 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva
- 15 dkg kekszmorzsa
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss bejglitészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/bejgli_tesztajava_tante_fanny.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a szárított gyümölcsöket vágjuk apróra, és keverjük össze a kekszmorzsával.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és nagyméretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat.
-
Lépés 4
A tésztakorongokra halmozzunk a gyümölcsös töltelékből, majd tekerjük fel a tésztát és formázzunk kifliket.
-
Lépés 5
A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg először tojás sárgájával, ha ez megszáradt, kenjük át tojásfehérjével is.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb 25 alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp
Aszalt gyümölcsökből használjunk cukrozottat, és több félét.