Hagymás – mozzarellás tortácskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 18 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olívaolajon lassan pirítsuk, adjuk hozzá a fokhagymát és majorannát, és vegyük le a tűzről. A paradicsomot adjuk hozzá, és keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát tekerjük ki, és vágjuk 15 egyforma, 8 x 8 cm-es négyzetre. Villával szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    A másik tészta széléből vágjunk 1 cm-es széles csíkokat, minden négyzetre 4 db 8 cm-es csíkra lesz szükség.

  5. Lépés 5

    A tésztát felvert tojással kenjük meg, a szélekre ragasszuk a tésztacsíkokat, könnyedén nyomjuk rá, és 10 percig pihentessük hűtőszekrényben, majd tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 10 percig süssük.

  7. Lépés 7

    Vegyük ki a sütőből, a hagymás keveréket kenjük a tésztára, tegyük rá a mozzarella szeleteket és további kb. 8 percig süssük.

  8. Lépés 8

    Forrón tálaljuk.

Tipp

A receptet mozzarella helyett kipróbálhatjuk feta sajttal is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!