Hagymás – mozzarellás tortácskák
- 18 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 darabhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 2 ek olívaolaj
- 3 fej vöröshagyma finomra aprítva
- 1 ek majoranna
- 100 g szárított paradicsom finomra szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 125 g bivalymozzarella 3 mm-es szeletekre vágva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát olívaolajon lassan pirítsuk, adjuk hozzá a fokhagymát és majorannát, és vegyük le a tűzről. A paradicsomot adjuk hozzá, és keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát tekerjük ki, és vágjuk 15 egyforma, 8 x 8 cm-es négyzetre. Villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
A másik tészta széléből vágjunk 1 cm-es széles csíkokat, minden négyzetre 4 db 8 cm-es csíkra lesz szükség.
-
Lépés 5
A tésztát felvert tojással kenjük meg, a szélekre ragasszuk a tésztacsíkokat, könnyedén nyomjuk rá, és 10 percig pihentessük hűtőszekrényben, majd tegyük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 10 percig süssük.
-
Lépés 7
Vegyük ki a sütőből, a hagymás keveréket kenjük a tésztára, tegyük rá a mozzarella szeleteket és további kb. 8 percig süssük.
-
Lépés 8
Forrón tálaljuk.
A receptet mozzarella helyett kipróbálhatjuk feta sajttal is.