bejgli
Klasszikus

Mákos és diós bejgli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 40-45 perc
  • 170°C
  • 190°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 2 bejglihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mákot és a tojásfehérjét egy tálba tesszük, elkeverjük. A diót a mazsolával egy külön tálban keverjük össze. Mindkét töltelékhez adunk 50-50 g porcukrot, fél-fél reszelt almát, és elkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és középen elfelezzük. Az egyik tésztafélre felvisszük és eloszlatjuk a mákot, a másikra a diót, majd a tésztát rétesszerűen feltekerjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire helyezzük, és megkenjük a tojássárgájával. Megszurkáljuk egy hústűvel vagy hosszú villával, egészen a tészta aljáig.

  5. Lépés 5

    A bejglit a sütő középső (alulról a második) rácsán 40-45 percig sütjük. Adott esetben (ha a teteje túlsülni látszik) a sütési idő felénél letakarjuk fóliával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!