Hamburgi zsemle

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A narancs héját reszeljük le, a levét préseljük ki.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, narancslével kenjük meg. Szórjuk meg kristálycukorral, majd fahéjjal és vaníliáscukorral összekevert narancshéjjal.

  4. Lépés 4

    A tésztát szorosan tekerjük fel, majd vágjuk kb. 4 cm széles darabokra. A szeleteket kanál nyelével nyomjuk össze - a vágott felülettel párhuzamosan - így a kis tésztatekercsek széle szép magasra feljön majd.

  5. Lépés 5

    Felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ez egy hamburgi specialitás, ami biztosan Önnek is ízleni fog!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!