Epres pite
Egyszerű

Epres pite

morzsával

Gyors pite receptet keresel? Tante Fanny friss vajas kelt tésztáját hintsd meg lédús, friss eperrel, egy kevés morzsával és máris kész a finom, nyárias ízvilágú sütemény. Kávé mellé is tökéletes.

  • 25-30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

A mozsához:

  • 80 g liszt
  • 40 g vaj kockákra vágott
  • 40 g cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük és a tészta széleit körül 1 cm széles csíkban visszahatjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát megkenjük az eperlekvárral majd rászórjuk az epret.

  4. Lépés 4

    A morzsához a lisztet, a vajat, a cukrot, a sót és a fahéjat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk a tésztára.

  5. Lépés 5

    Az epres pitét a sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!