![Epres pite](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/04/Epres-pite-Erdbeer_Blechkuchen_web2-700x800-1.jpg)
Egyszerű
Epres pite
morzsával
3 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
Gyors pite receptet keresel? Tante Fanny friss vajas kelt tésztáját hintsd meg lédús, friss eperrel, egy kevés morzsával és máris kész a finom, nyárias ízvilágú sütemény. Kávé mellé is tökéletes.
- 25-30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 100 g eperdzsem vagy eperlekvár
- 400 g eper negyedelve
A mozsához:
- 80 g liszt
- 40 g vaj kockákra vágott
- 40 g cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
Ezzel készítsd:
![Friss kelt tészta vajjal](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_Hefeteig_NEU_DE_web-e1690957941437-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük és a tészta széleit körül 1 cm széles csíkban visszahatjuk.
-
Lépés 3
A tésztát megkenjük az eperlekvárral majd rászórjuk az epret.
-
Lépés 4
A morzsához a lisztet, a vajat, a cukrot, a sót és a fahéjat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk a tésztára.
-
Lépés 5
Az epres pitét a sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.