 
            
                        Húsvéti nyuszik
 
            Milyen aranyos húsvéti nyuszik! Pillanatok alatt elkészíthetőek Tante Fanny friss kelt tésztájából. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy tudod megformázni ezeket a kreatív finomságokat. Tökéletes meglepetés a kicsiknek a húsvéti villásreggelihez.
- 20-25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 nyuszihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 8 csokitojás
- 8 mazsola a szemeknek
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 4 színes masni a nyakba
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában ketté, széltében pedig három részre vágjuk, hogy 12 négyzetet kapjunk. 
- 
            Lépés 3Egy-egy csokitojást teszünk 8 négyzet közepére. A maradék 4 négyzetet üresen hagyjuk. 
- 
            Lépés 4A négyzetek sarkait összefogjuk és golyókat formálunk mindegyik tésztából. 
- 
            Lépés 5Két töltött golyót szorosan egymás mellé teszünk, majd egy harmadik, nem töltött golyót ollóval kettévágunk és füleket formázunk belőlük. Megismételjük még háromszor. 
- 
            Lépés 6A nyuszikat megkenjük a felvert tojással és a szemek helyére mazsolát teszünk. 
- 
            Lépés 7A nyuszikat a sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, színes masnikat köthetünk a nyuszik nyakába. 
Csokitojás helyett használhatunk nugátkrémet vagy lekvárt is.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		