húsvéti nyuszik

Húsvéti nyuszik

kelt tésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

Milyen aranyos húsvéti nyuszik! Pillanatok alatt elkészíthetőek Tante Fanny friss kelt tésztájából. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy tudod megformázni ezeket a kreatív finomságokat. Tökéletes meglepetés a kicsiknek a húsvéti villásreggelihez.

  • 20-25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 nyuszihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában ketté, széltében pedig három részre vágjuk, hogy 12 négyzetet kapjunk.

  3. Lépés 3

    Egy-egy csokitojást teszünk 8 négyzet közepére. A maradék 4 négyzetet üresen hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A négyzetek sarkait összefogjuk és golyókat formálunk mindegyik tésztából.

  5. Lépés 5

    Két töltött golyót szorosan egymás mellé teszünk, majd egy harmadik, nem töltött golyót ollóval kettévágunk és füleket formázunk belőlük. Megismételjük még háromszor.

  6. Lépés 6

    A nyuszikat megkenjük a felvert tojással és a szemek helyére mazsolát teszünk.

  7. Lépés 7

    A nyuszikat a sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, színes masnikat köthetünk a nyuszik nyakába.

Tipp

Csokitojás helyett használhatunk nugátkrémet vagy lekvárt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!