Kéksajtos snack
0 Bewertungen
- 15 - 18 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 10 dkg kéksajt
- 1,5 ek tejföl
- 1 fej lila hagyma
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük ki annyi tejföllel, hogy még viszonylag kemény maradjon, de kenhető legyen.
-
Lépés 3
A hagymát vágjuk vékony szeletekre.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat.
-
Lépés 5
A korongokat kenjük meg a sajtkrémmel, majd mindegyikre tegyünk pár szelet lila hagymát.
-
Lépés 6
A leeső tésztadarabokból vágjunk háromszög vagy más formájú díszeket, és nyomja a megkent korongokra.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 18 perc alatt süssük készre.
Tipp
Ha a hagymát apróra vágjuk és a sajtkrémbe keverjük, intenzívebb ízt kapunk.