Spenótos francia pite

  • 35 - 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 lilahagyma karikákra vágva
  • 400 g spenótlevél blansírozva vagy fonnyaszta
  • 1 késhegynyi szerecsendió őrölve
  • 50 ml szójaszósz
  • 100 g mascarpone
  • 100 g ementáli sajt reszelve
  • 50 g Mandulaforgács
  • Olaj a sütéshez
  • 1 tojás a kenéshez felverve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymát és a hagymát egy kis olajjal meglocsoljuk. Hozzáadjuk a spenótot és a szerencsendiót és szójaszósszal meglocsoljuk. Kb. 2 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A spenót masszát a mascarpone-val és az ementálival összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A spenótos tölteléket tegyük a tészta közepére kör alakban úgy, hogy a szélétől kb. 5 cm szabadon maradjon. Az üres részt kenjük meg tojással és hajtsuk a masszára, majd kenjük meg újból tojással és szórjuk meg mandulaforgáccsal.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Okos ötlet: a megmaradt tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és vágjuk kb. 2 centis csíkokra. Tekerjük meg, hogy kis stanglikat kapjunk. Kenjük meg tojással és süssük meg ezt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!