Lekváros mandulás kifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lekvárt, mascarponét és a mandulát keverjük össze rummal.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk kb. 11 cm alapú háromszögekre.

  4. Lépés 4

    A masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögek közepére, a széleket kenjük meg tojással, a tésztát tekerjük fel, és formázzunk szép kifliket. A kifliket kenjük meg tojással, és szórjuk meg mandula levélkékkel.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Mandula helyett használhatunk diót is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!