Lekváros mandulás kifli
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 ek baracklekvár
- 1 tk mascarpone
- 6 ek mandula őrölve
- Kevés rum
- 1 tojás a kenéshez
- mandula szeletelve
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A lekvárt, mascarponét és a mandulát keverjük össze rummal.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk kb. 11 cm alapú háromszögekre.
-
Lépés 4
A masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögek közepére, a széleket kenjük meg tojással, a tésztát tekerjük fel, és formázzunk szép kifliket. A kifliket kenjük meg tojással, és szórjuk meg mandula levélkékkel.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Mandula helyett használhatunk diót is!