Őszibarack torta

Őszibarack torta

  • 25 - 30 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjunk ki belőle egy kb. 22 cm átmérőjű kört.

  3. Lépés 3

    A fennmaradó tésztából formázzunk spirál alakot, fektessük a kör szélére és felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen 170 °C–on kb. 25-30 percig süssük, majd hűtsük le.

  5. Lépés 5

    A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a lekvár felét és a mascarponét. Adjuk hozzá a felvert tejszínt.

  6. Lépés 6

    A krémet kenjük a tortára és fektessük rá az őszibarack szeleteket. A maradék lekvárt melegítsük fel, keverjük simára, ezt kenjük a barackokra, majd mandulával szórjuk meg.

  7. Lépés 7

    Tálalás előtt hűtsük ki.

Tipp

Barack helyett próbáljuk ki a recept epres vagy málnás változatát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!