Leveles tészta kiflik olívával töltve

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.6 / 5
5 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 28 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát forró vajon futtassuk meg, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az olajbogyót, petrezselymet, sót és borsot. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában vágjaukfélbe. Mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 db (10cm alapú) háromszöget.

  4. Lépés 4

    Minden háromszög közepére tegyünk 1 kávéskanál hagymás-olívás masszát. A széleket felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A tésztaháromszögekből formázzunk kifliket.

  6. Lépés 6

    A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd felvert tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 12 - 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp

A kiflik mellék kínáljunk vegyes sajttálat, koktélparadicsomot és bazsalikom levelekkel olívaolajjal megöntözve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!