Leveles tészta kiflik olívával töltve
- 12-15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 28 kiflihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 40 g vaj
- 3 hagyma apróra vágva
- 2 üveg fekete olajbogyó magozva, felaprítva
- 3 ek petrezselyemzöld aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát forró vajon futtassuk meg, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az olajbogyót, petrezselymet, sót és borsot. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában vágjaukfélbe. Mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 db (10cm alapú) háromszöget.
-
Lépés 4
Minden háromszög közepére tegyünk 1 kávéskanál hagymás-olívás masszát. A széleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A tésztaháromszögekből formázzunk kifliket.
-
Lépés 6
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 12 - 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A kiflik mellék kínáljunk vegyes sajttálat, koktélparadicsomot és bazsalikom levelekkel olívaolajjal megöntözve.