Focaccia paradicsommal és fenyőmaggal

Focaccia paradicsommal és fenyőmaggal

A focaccia, az olasz kenyérlepény nem igényel sok hozzávalót, és még gyorsabban el tudod készíteni egy dolgos hétköznapon is, ha Tante Fanny friss pizzatésztáját használod hozzá. Szórd meg friss paradicsommal és fenyőmaggal, és máris kész a finom ebéd vagy vacsora.

  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, középen félbe hajtjuk úgy, hogy két réteg tészta képződjön. Ujjunkkal nyomjuk bemélyedéseket a tésztába.

  3. Lépés 3

    Oszlassuk el a hozzávalókat egyenletesen a tésztán, majd ízlés szerint fűszerezzük és sózzuk.

  4. Lépés 4

    A focacciát a sütő legalsó sínén 20 - 25 perc perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Pizzafűszer helyett használhatunk mediterrán fűszernövényeket is, mint például kakukkfüvet, rozmaringot vagy zsályát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!