Lilakáposztás rétes gesztenyével

Lilakáposztás rétes

gesztenyével

A hűvösebb évszak elengedhetetlen zöldsége a lilakáposzta, az egyik kedvenc ételünk pedig ilyenkor a káposztás rétes. Ez a lilakáposztás rétes hozza a klasszik káposztás változat ízélményét, ellenben a gesztenye plusz ízt ad a tölteléknek. Próbáld ki Te is vacsorára, imádni fogja a család!

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 600 g lilakáposzta apróra vágva vagy szeletelve
  • 1 vöröshagyma karikákra vágva
  • kevés olívaolaj
  • 2 ek. cukor
  • kevés kömény
  • 125 g krémsajt
  • kevés friss majoránna
  • ízlés szerint kevés gesztenyepüré
  • kevés ecet
  • kevés vaj a kenéshez
  • őrölt só és bors
  • kevés petrezselyem

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Forró serpenyőben az olívaolajon felmelegítjük a cukrot, majd rászórjuk a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a lilakáposztát, egy kevés ecetet és jól megkeverjük.

  3. Lépés 3

    Fedjük le a serpenyőt, és körülbelül 20 percig alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett dinszteljük a káposztát. Ha kész, hagyjuk kihűlni és ízlés szerint sóval, borssal és köménymaggal ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A tésztákat kitekerjük, és megkenjük egy kevés vajjal. A tészta alsó harmadára tegyük a lilakáposztás tölteléket, tegyünk a tetejére egy kevés gesztenyepürét, majd hajtsuk be a tészta széleit, és egy konyharuha segítségével alulról felfelé tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    A réteseket az illesztéssel lefelé fordítva egy kiolajozott tepsibe tesszük és vajjal megkenjük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Díszítsük petrezselyemmel.

Tipp

A lilakáposztás rétes íze igazán illik vad- illetve marhahúsos ételekhez, vagy tálaljuk vegetáriánus főételként zöldfűszeres joghurtos mártással.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!