Csirkés tészta fűszeres zöldségekkel

  • kb. 30 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy 20 x 30cm-es sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 300 g csirkemell 1 cm széles csíkokra vágva
  • 1 ek. fűszerkeverék csirkéhez
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 4 ág kakukkfű finomra vágva
  • 4 tojás
  • 250 ml tejszín
  • 2 közepes répa meghámozva és apróra kockázva
  • 100 g zeller meghámozva és apróra kockázva
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A csirkemellet a fűszerkeverékkel, olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel összekeverjük. A tojást a tejszínnel összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A csirkét a tejszínes szósszal, valamint a zöldségekkel jól összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőformába helyezzük. Körben a kilógó tésztarészeket hullámosan meghajtogatjuk.

  5. Lépés 5

    A csirkés keveréket egyenletesen ráöntjük a tésztára.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén kb. 30 percig sütjük, amíg ropogós nem lesz.

Tipp

Okos ötlet: Ha a tészta már szépen megsült, de a tölteléknek még időre van szüksége, alufóliával lefedve süssük tovább, amíg teljesen el nem készül.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!