Pangasius rétes kosárban
- kb. 20 - 25 perc
- 160 °C
- 140 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 4 szelet pangasius filé
- 10 dkg vaj
- 2 db zöldcitrom
- Só, bors ízlés szerint
- 1 cs. mélyhűtött spenótlevél
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- szerecsendió őrölve
- 1 csokor friss petrezselyemzöld aprítva
- 1 csokor friss metélőhagyma aprítva
- 1 dl tejszín

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá az egyik zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd hagyjuk kissé hűlni, és adjuk hozzá az összevágott petrezselymet és metélőhagymát.
-
Lépés 3
A halfilére daráljunk borsot és enyhén hintsük meg sóval.
-
Lépés 4
A spenótleveleket olvasszuk ki, majd a felesleges vizet nyomjuk ki belőle. Egy kis lábasban forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele az összevágott fokhagymát.
-
Lépés 5
Pároljuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a spenótleveleket. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal és ízesítsük sóval. Öntsük hozzá a tejszínt, fedővel lefedve pár percig pároljuk, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 6
Két réteslapot vágjunk kétfelé, majd a két darabot tegyünk ferdén egymásra, a közepére helyezzünk a kettévágott és befűszerezett halszeletekből.
-
Lépés 7
Kanalazzunk rá a fűszeres vajból, majd tegyünk rá a megpárolt spenótlevélből. A tésztaszéleket óvatosan gyűrjük a közepére, úgy, hogy a teteje üres maradjon.
-
Lépés 8
Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Forrón tálaljuk friss, ropogós salátalevéllel vagy párolt zöldséggel.