Pangasius rétes kosárban

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 160 °C
  • 140 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
  • 4 szelet pangasius filé
  • 10 dkg vaj
  • 2 db zöldcitrom
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 cs. mélyhűtött spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • szerecsendió őrölve
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld aprítva
  • 1 csokor friss metélőhagyma aprítva
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá az egyik zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd hagyjuk kissé hűlni, és adjuk hozzá az összevágott petrezselymet és metélőhagymát.

  3. Lépés 3

    A halfilére daráljunk borsot és enyhén hintsük meg sóval.

  4. Lépés 4

    A spenótleveleket olvasszuk ki, majd a felesleges vizet nyomjuk ki belőle. Egy kis lábasban forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele az összevágott fokhagymát.

  5. Lépés 5

    Pároljuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a spenótleveleket. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal és ízesítsük sóval. Öntsük hozzá a tejszínt, fedővel lefedve pár percig pároljuk, majd tegyük félre hűlni.

  6. Lépés 6

    Két réteslapot vágjunk kétfelé, majd a két darabot tegyünk ferdén egymásra, a közepére helyezzünk a kettévágott és befűszerezett halszeletekből.

  7. Lépés 7

    Kanalazzunk rá a fűszeres vajból, majd tegyünk rá a megpárolt spenótlevélből. A tésztaszéleket óvatosan gyűrjük a közepére, úgy, hogy a teteje üres maradjon.

  8. Lépés 8

    Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Forrón tálaljuk friss, ropogós salátalevéllel vagy párolt zöldséggel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!