Cappuccinos-túrós torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 40 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy 24 cm  Ø tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 3 db tojás (M-es méret)
  • 100 g porcukor
  • 220 g sovány túró
  • 220 g mascapone
  • 125 g tejföl (magas zsírtartalmú)
  • 30 g liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kávé hidegen
  • 2 ek kávészemek aprítva
  • Kevés vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformát kivajazzuk és a tésztát a formába helyezzük.

  3. Lépés 3

    Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 50 g cukorral lassan elkeverve verjük habbá, amíg a tojáshab csillogni nem kezd.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját a mascaponéval,a túróval, a tejföllel, a maradék cukorral és liszttel simára keverjük. Utána a tojáshabot lassan beledolgozzuk.

  5. Lépés 5

    A massza felét egy másik tálba helyezzük és a vaniliás cukorral, a lehűtött kávéval és 1 ek aprított kávészemmel összekeverjük.

  6. Lépés 6

    A világos és sötét masszát a tésztára helyezzük, majd villával márványmintát húzunk a masszába.

  7. Lépés 7

    Az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A kihűlt tortát az összevágott kávészemekkel megszórjuk.

Tipp

Kínálhatunk hozzá szeletenként 1 gombóc vanília fagylaltot mentalevéllel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!