Paprikás – sajtos quiche leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 150 g camembert sajt szeletelve
  • 1 piros paprika csíkokra vágva
  • 1 sárga paprika csíkokra vágva
  • 1 zöld paprika csíkokra vágva
  • 15 db paprikával töltött olivabogyó
  • 2 tojás
  • 100 g tejföl
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tk paradicsomszósz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojásokat, tejfölt és paradicsomszószt keverjük simára, a többi hozzávalót is adjuk hozzá, sóval, borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és fektessük egy 28 cm átmérőjű sütőformába. A tésztaszéleket hajtsuk fel.

  4. Lépés 4

    A sajtos-paprikás-olívás masszát öntsük a tésztára, és előmelegített sütőben alsó sínen, kb. 30 percig süssük készre.

Tipp

A paprikákat csíkok helyett apró kockára is vághatjuk, úgy könnyebb lesz a quiche felszeletelése, és jobban eloszlanak a különböző paprika színei!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!