Vaníliás almás rakott tészta

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók: Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta 400 g
  • Alternatíva: Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
  • 450 g bogyós gyümölcs (pl. málna, áfonya) Alternatíva: fagyasztott gyümölcs
  • 400 g alma meghámozva, kimagozva, 1 cm-es kockákra vágva
  • 3 ek. méz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tk. fahéj őrölve
  • Vaj a zsírozáshoz
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A bogyós gyümölcsöket, az almát, mézet, vaníliás cukrot, zsemlemorzsát és fahéjat összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Kis, sütésálló formákat kivajazunk és beletöltjük a gyümölcsös keveréket.

  4. Lépés 4

    A vaníliás kifli tésztát kivesszük a hűtőből és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hogy még ropogósabb legyen néhány percig külön megsütjük.

  5. Lépés 5

    A megtöltött formákat a sütő középső sínére helyezve kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tipp

A maradék tésztából kifliket formázhatunk és megsüthetjük. Enyhén savanykás ízvilág érdekében adjunk a gyümölcsös keverékhez facsart citromlevet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!