Pikáns leveles tészta-copf fasírozottal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25-30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g hús darálva
  • 1 tojás
  • 1/2 köteg petrezselyemzöld aprítva
  • majoranna
  • Só, fűszersó és bors
  • 1 ek paradicsomszósz
  • Pirospaprika és késhegynyi csili
  • 4 ek hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1,5 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaj olvasztva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és fokhagymát olvasztott vajon futtassuk meg.

  3. Lépés 3

    A darált húst tojással, petrezselyemzölddel, majorannával, sóval, fűszersóval, borssal, paradicsomszósszal, paprikával, chilivel és a kihűlt hagymával jól keverjük össze, adjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Egy 42 cm hosszú rudat formázzunk a húsból, és a sütőpapírból kitekert tészta alsó felére fektessük.

  4. Lépés 4

    A tésztát szorosan tekerjük fel, folpackba tekerve kb. 30 percre tegyük hűtőbe.

  5. Lépés 5

    A tekercset hosszában felezzük el, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Mindkét felet tekerjük körbe spárgával, a látható tésztát pedig kenjük meg felvert tojással.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25-30 perc alatt süssük aranysárgára. Sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Tipp

Tálaljuk uborkasalátával, amit bolondítsunk meg apróra vágott fetasajttal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!