Pikáns leveles tészta-copf fasírozottal
- kb. 25-30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g hús darálva
- 1 tojás
- 1/2 köteg petrezselyemzöld aprítva
- majoranna
- Só, fűszersó és bors
- 1 ek paradicsomszósz
- Pirospaprika és késhegynyi csili
- 4 ek hagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1,5 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás a kenéshez
- vaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és fokhagymát olvasztott vajon futtassuk meg.
-
Lépés 3
A darált húst tojással, petrezselyemzölddel, majorannával, sóval, fűszersóval, borssal, paradicsomszósszal, paprikával, chilivel és a kihűlt hagymával jól keverjük össze, adjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Egy 42 cm hosszú rudat formázzunk a húsból, és a sütőpapírból kitekert tészta alsó felére fektessük.
-
Lépés 4
A tésztát szorosan tekerjük fel, folpackba tekerve kb. 30 percre tegyük hűtőbe.
-
Lépés 5
A tekercset hosszában felezzük el, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Mindkét felet tekerjük körbe spárgával, a látható tésztát pedig kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25-30 perc alatt süssük aranysárgára. Sült hagymakarikákkal tálaljuk.
Tálaljuk uborkasalátával, amit bolondítsunk meg apróra vágott fetasajttal.