Pisztáciás linzerkekszek

Pisztáciás linzerkekszek

  • 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók kb. 10 kekszhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez: a puha vajat porcukorral keverjük habosra. Keverjük hozzá a mandulát, pisztáciát és rumot, majd a krémet tegyük hűvös helyre.

  3. Lépés 3

    A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.

  4. Lépés 4

    Szaggassunk kívánt formájú kekszeket, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    180˚ C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra. A kész kekszeket sütés után rögtön vegyük le a tepsiről.

  6. Lépés 6

    A kekszeket kettesével ragasszuk össze.

  7. Lépés 7

    A maradék töltelékből tegyünk kis cseppeket a kekszek tetejére, és díszítsük pisztáciával.

  8. Lépés 8

    A pisztáciás kekszeket hűvös helyen tároljuk.

Tipp

Ha a díszítés előtt elfogyna a töltelékünk, használhatunk lekvárt is a kekszek tetejére, amivel rögzítjük a pisztácia darabokat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!