
Pizza chorizoval és juhsajttal
0 Bewertungen
Csípős chorizo és aromás juhsajt ropogós pizzatésztán. Ez a chorizóval készült pizza teljes siker, és kellemes változatosság a klasszikus pizzához képest.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 200 g pizzaszósz
- 1 kis hagyma karikákra vágva
- 50 g chorizo kolbász vékony szeletekre vágva
- 20 g kapribogyó
- 4-5 pepperoni paprika
- 100 g juhsajt pl. feta
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a pizzaszósszal, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
Megszórjuk hagymával, chorizoval, kapribogyóval és pepperonival. Fetasajtot morzsolrunk a tetejére.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő középső sínén 15-20 perc perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha nem szereted a csípőset, chorizo helyett használhatsz szalámit és a pepperonit elhagyhatod.